Plébániaközösség éves lelkiprogram

A MAGYAROK NAGYASSZONYA
tiszteletére szentelt templomok közös lelki-csokor készítésén tevékenykednek
egészen éven át

A Budapest-Rákospalotai plébániatemplom közössége lelki program megvalósulására tett javaslatot az elmúlt évben azzal a szándékkal, hogy a hazánkban lévő (határainkon belül 72 templom van a Szűzanya pártfogására bízva) Magyarok Nagyasszonya tiszteltére szentelt templomok közösségei imádkozzanak egy éven át egymás közösségeiért. Legyünk egyek lélekben!

Ez a lelki programsorozat az ünnepélyes kihirdetéstől, 2008. október 26-tól 2009. október hónapjáig tart. Az év csúcspontja – amelyre már most ezúton szeretnénk a testvérplébániák plébánosait és híveit meghívni – egy közös szentmisén ünnepelni Magyarok Nagyasszonyát, ez év őszén.
Ehhez a programhoz már csatlakoztak templomi közösségek és még várjuk a további jelentkezőket. Mindenki (akár más templomi közösséghez tartozók is), aki szeretne a Szűzanyához fohászkodni közösségeink lelki megújulásért, közösségileg vagy magánszemélyként is csatlakozhat.

A lelki programhoz a következőképpen lehet csatlakozni: minden hónap 8. napján imádkozzunk el egy rózsafüzért, és ajánljuk fel az aznapi szentmisét és szentáldozást a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelt templomok közösségeiért, híveiért. 

 

 

A plébánia közösség lelki programja:
 
Minden hónap 8-ik napján közösen imádkozzuk a templomban a rózsafüzért a testvér-plébániák közösségéért.
 
A már meglévő programot bővítettük azzal, hogy a hónap 8-ik napjához közel álló vasárnapra, vendég plébánost hívunk - valamelyik testvér-plébániától -, hogy együtt mutathassuk be a szentmisét a Magyarok Nagyasszony tiszteletére szentelt templomok közösségéért és kérjük az Úr áldását és a Szűzanya közbejáró szeretetét egyházközségeinkre.
 
Akiket már köszönthettünk: (A szentbeszédek meghallgathatók a honlap „médiatár” oldalán).
 
Január hónap: P. KÜRTÖSI LEHEL / OSPPE - Márianosztra
Február hónap: Dr. GRUBER LÁSZLÓ plébános – Deszk
Március hónap: BALOGH LÁSZLÓ plébános (Rákospalota szülötte) - Örkény
                A MÁRIA RÁDIÓ élőben közvetítette a szentmisét, letölthető a rádió honlapjáról.

 

A honlapot eddig látogató tekintette meg.
Honlap és weboldal tervezés, készítés, keresőoptimalizálás, karbantartás: Honlap-Műhely